Транспортиране на починал в страната или чужбина

Транспортиране на починал в страната или чужбина

Имайки предвид големият брой емигрирали от страната, както и политическата обстановка по целия свят, често се налага транспортирането на починал в страната ни и извън нея. Транспортирането или репатрацията е процедура, която освен че не е приятна, е свързана с редица условности, тичане по институциите и организиране на документи.

Семейството ни в „Харон“ знае това, но и е важно да имате предвид че голяма част от необходимата документация за репатрация на починал изисква съдействие на близките около покойника.

Ние можем да се погрижим за репатрацията, както и с насоки затова какво е необходимо да бъде подготвено и как да бъде организирано откъм задължителна документация. Знаем, че моментът е изключително неподходящ за обикаляне по институции и организиране на преминаване на покойника на границите на нашата или на чужда страна.

Как се организира документацията за репатрация на починал?

Освен стандартните условности по самия транспорт на покойника от една до друга страна, репатрацията е пряко свързана с документация, за да може трупът възможно най-бързо да бъде транспортиран от точка А до точка Б, както и да бъде организирано неговото погребение.

Всъщност, транспортирането на труп е тромаво като процедура, но ние ще ви помогнем максимално лесно да организирате всички необходими детайли, а дори и да се заемем с всичко.

Подготовката на документите на чужд гражданин е свързана със следните стъпки:

– превод;

Преводът на смъртен акт, както и на други документи е задължителен при необходимост от транспортиране на покойника от една страна до друга. Това се налага поради задължителните изисквания на митниците, както и изискванията на съответните държави. Прозрачността по транспортирането на труп е задължителна, за да може да се елиминират възможностите от забавяне на транспортирането и възникване на допълнителни грижи за всички страни.

– легализация;

Легализацията е доказателството за истинността на представяните документи по настъпилата смърт. Дали е необходимо да бъдат легализирани документите, зависи от конкретния случаи и най-вече от държавата, за която се подготвят документите. С някои държави България има правна спогодба и легализация не се налага. Какво точно е необходимо, ще разпитаме и проучим ние, от погребална агенция „Харон“. Агенциите за превод и легализация в България са достатъчно компетентни да реагират бързо и правилно в подобни ситуации, защото също осъзнават рисковете при транспортиране на труп.

– СХЕИ;

– балсамация;

Балсамацията представлява временно запазване на тялото на починал човек, чрез химически или сродни средства и подготвянето му за показване на погребение. Относно балсамацията отново погребалната агенция поема всички необходими грижи по организирането ѝ. Самата балсамация позволява именно това безпроблемно транспортиране на трупа, което се налага да бъде извършено.

– запечатване на ковчега от служител на митницата.

Именно затова запечатване са необходими голяма част от документите, съпътстващи покойника и неговите близки.

Знаем, че всичко това изглежда тромаво и непосилно за извършване от вас. Ние ще помогнем с каквото можем и ще ви напътстваме, за да може максимално бързо и лесно да бъдат приключени задачите по превод, легализация, медицинска документация, балсамация и транспортиране.

Годините опит в сферата показват, че всяко нещо има решение, стига двете страни да бъдат достатъчно отзивчиви. За да може всеки един от екипа на погребалната ни агенция да си свърши безупречно работата, насоките и съветите по организиране на необходимата документация е важно да бъдат следвани стриктно, колкото и да е трудно това.

Всяка една от тези процедури е съпровождана от дейността на лицата в погребалното бюро, освен когато не става дума до оригинали на документи и представянето им пред съответните институции.

Какви са вариантите за транспорт?

След като е организирана документацията, транспортът е изцяло наша грижа.

 • Със специализиран автомобил

Екипът на погребалната ни агенция организира транспорт на починал до и от всяка точка на Европа с хладилен специализиран превоз. Всичките ни автомобили са снабдени с хладилни и охладителни помещения, отговарящи на международните санитарни изисквания и са в денонощна готовност да се отправят към всяка точка на Европа, както и конкретно към.

 • Австрия;
 • Англия;
 • Белгия;
 • Германия;
 • Гърция;
 • Дания;
 • Испания;
 • Италия
 • Македония;
 • Норвегия;
 • Румъния;
 • Финландия;
 • Франция;
 • Холандия;
 • Швейцария;
 • Швеция;

Относно всички детайли по формиране на цената ще бъдете информирани подробно при свързване с членове от екипа ни или на нашия сайт.

Смъртта на близък и всичко, което съпътства транспортирането и погребението са неприятни задачи. Доверете се на международни траурни услуги „Харон“. Опитните ни специалисти осигуряват подкрепа и професионализъм и се грижат за всичко, което е необходимо.

 • Със въздушен транспорт

В случай че ваш роднина или близък почине в държава, която е извън рамките на Европа, ние отново можем да съдействаме и да организираме репатрирането на покойника с въздушен транспорт. Агентите ни извършват подготовката на тленните останки на място – балсамиране и поставяне на покойника в специален контейнер с вградена цинкова вана. Оформянето и изпращането на необходимият набор от документи до компетентните органи също е роля на нашият екип.

Ние сме готови да съдействаме с всичко, което е необходимо, за да имате възможно най-малко грижи по репатрацията на ваш близък.

Погребалната агенция, която се грижи за организацията на всичко по смъртта на починал ваш близък, има отговорността да се погрижи както за детайлите, така и за изключително важните неща. Ние знаем това и отдаваме целия си фокус върху това вие да се занимавате с максимално малко задачи, особено когато е необходима репатрация на покойника.

Знаем, че рисковете от грешки, проблеми и забавяне на придвижването на трупа са възможни най-вече, когато скърбящите се нарамят да организират всичко сами. В тежкото състояние на скръб след загубата на близък, често едни от най-важните организационни въпроси остават нерешени. Доверете се на професионалистите ни от погребална агенция „Харон“, за да се случи всичко по най0гладкия начин.Позвънете сега!